jueves, 7 de junio de 2012

CUC AL INTESTÍ ¡¡¡¡¡!!!!!

Taenia solium és un platelminto paràsit de la classe Cestoda, que viu a l'intestí prim dels éssers humans, on mesura normalment de 3 a 4 m. És, juntament amb T. saginata, una de les espècies conegudes com cuc solitari.
CaracterístiquesL'adult de la Tenia humana és un cuc pla en forma de cinta dividit en segments o proglótidos, de color groc blanquinós, habita en l'intestí prim, on viu ancorat a la paret mitjançant un escòlex (cap) piriforme amb quatre ventoses i un rostelo amb una doble corona de ganxos, la mida del escòlex és similar al d'un cap d'agulla. A l'òrgan de fixació li continua el coll, porció germinal que dóna origen a un conjunt de segments o proglótidos que formen el estròbil o cadena estrobilar. Els proglótidos més propers al coll són immadurs i conforme s'allunyen del mateix, presenten una maduració progressiva; aquests presenten ambdós aparells reproductors, amb òrgans masculins i femenins ben diferenciats, atorgant-li el fenotip de hermafrodita.
Distribució geogràficaLa Tenia humana és una espècie distribuïda a tot el món. Atès que els porcs són hospederos intermediaris del paràsit, el terme del cicle biològic ocorre en regions on els humans s'alimenten amb la seva carn, per això la seva incidència és rara als països musulmans, ja que l'Islam prohibeix el consum de carn porcina4 comentarios:

 1. es impresionant lo de el cuc molt bé

  ResponderEliminar
 2. ¿Com es forma el cuc intestinal? I, ¿com despareix?

  ResponderEliminar
 3. per l'amor de Deu quin fastic, pero és molt interesant. Felicitats per el blog :)

  ResponderEliminar
 4. el cuc es un parasit microscopic i creix alimentan-se al inststi y per desapareixer et fan una operació i te lextrauen

  ResponderEliminar